To jedna z moich ulubionych past. Zawsze szybko znika z miseczki.
Składniki:
- makrela wędzona
- cebula
- margaryna
- sól
- pieprz
Proporcje:
Na każde 250-300 g makreli daję niecałe pół kostki margaryny (ok. 175g) i średnią cebulę.
Przygotowanie:
Wyjmujemy margarynę z lodówki żeby się ociepliła. Najlepiej na ok. godzinę przed przygotowaniem pasty.
Makrelę obieramy z ości.
Cebulkę tniemy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki wkładamy do miski i łączymy rozgniatając je pałką do ucierania ciast.
Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Smacznego :)
Składniki:
- makrela wędzona
- cebula
- margaryna
- sól
- pieprz
Proporcje:
Na każde 250-300 g makreli daję niecałe pół kostki margaryny (ok. 175g) i średnią cebulę.
Przygotowanie:
Wyjmujemy margarynę z lodówki żeby się ociepliła. Najlepiej na ok. godzinę przed przygotowaniem pasty.
Makrelę obieramy z ości.
Cebulkę tniemy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki wkładamy do miski i łączymy rozgniatając je pałką do ucierania ciast.
Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz