Pasta z wędzonej makreli z cebulką

To jedna z moich ulubionych past. Zawsze szybko znika z miseczki.

Składniki:
- makrela wędzona
- cebula
- margaryna
- sól
- pieprz

Proporcje:
Na każde 250-300 g makreli daję niecałe pół kostki margaryny (ok. 175g) i średnią cebulę.

Przygotowanie:
Wyjmujemy margarynę z lodówki żeby się ociepliła. Najlepiej na ok. godzinę przed przygotowaniem pasty.
Makrelę obieramy z ości.
Cebulkę tniemy w drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki wkładamy do miski i łączymy rozgniatając je pałką do ucierania ciast.
Dodajemy sól i pieprz do smaku.

Smacznego :)


coś do chleba

Lubię jadać smaczne potrawy, ale nie lubię spędzać zbyt wiele czasu w kuchni na przygotowaniu ich. Zazwyczaj wybieram przepisy, które pozwalają na szybkie przygotowanie smacznych posiłków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz