Zaczęło się tak ... Wyjęłam wędlinę by przygotować śniadanie do pracy i szkoły. Wędlina zaczęła być zielona niecałe 2 dni od zakupu. Załamałam się, bo jak można sprzedawać coś co zaraz się zepsuje :( Chyba zrobię w końcu własną. Tymczasem zostałam bez niczego na drugie śniadanie.
W lodówce znalazłam twaróg półtłusty, a w mojej pseudospiżarce puszkę tuńczyka. Szczypiorek dopełnił całości. Rewelacja.
Składniki
- ok. 150 - 250 g białego twarogu- puszka tuńczyka w oleju
- kilka gałązek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przepis
Do talerza lub miski przekładamy ser biały i tuńczyka wraz w olejem. Ilością sera sprawicie, że pasta będzie bardziej lub mniej tuńczykowa. Do pracy polecam dodać więcej sera, by smak i zapach tuńczyka był mniej intensywny :)Szczypiorek szatkujemy i dodajemy na talerz. Lekko solimy i pieprzymy. Mieszamy całość. Smakujemy i w razie potrzeby doprawiamy.
3 minuty pracy, a efekt bardzo dobry. Smaczne i wartościowe danie do domu i śniadaniówki.
Wygląda smaczenie i zdrowo. Spróbuję
OdpowiedzUsuńWitam
OdpowiedzUsuńZrobię dzisiaj na śniadanie :)
Uwielbiam tego rodzaju rzeczy. Można też zamiast tego wędzoną makrelę wziąć. Inny smak, ale też dobra.
OdpowiedzUsuń